cireșe. soc. bergamotă.
Origine: | Nariño, Columbia |
Tip prăjire: | Filtru |
Producător: | Pablo Andres Guerrero |
Altitudine: | 2200 m |
Varietate: | Gesha & Maracaturra |
Procesare: | Washed |
Noua noastră raritate
La Hacienda El Obraje, Pablo Guerrero cultivă cafea la unele dintre cele mai înalte altitudini din Columbia. Cea mai recentă raritate a noastră cuprinde două dintre cele mai interesante soiuri de cafea de acolo: Gesha și Maracaturra, cu profile care combină fructul intens și floralele delicate. Prin prelucrarea la spălat, caracterul acestor soiuri speciale este livrat cu o claritate excepțională.
Gesha & Maracaturra
La moșie, Pablo a plantat Maracaturra între plantele Gesha. Soiurile au timpi de coacere și conținut de zahăr similari, astfel încât cireșele sunt culese când sunt perfect coapte și amestecate pentru a produce un singur lot. Maracaturra reprezintă doar o mică parte din producția de la El Obraje, dar profunzimea și dulceața sa o fac o componentă de neînlocuit în noul nostru Rarity.
Cupa
Așteptați-vă la un profil rafinat, plin de viață, cu note de cireș, soc, bergamotă și nectarină Notele florale de floare de cafea – care amintesc de iasomie – sunt un semn inconfundabil al Gesha. La palat, textura este mătăsoasă cu o claritate frumoasă: aceasta este o ceașcă elegantă, cu dulceață și aciditate delicat echilibrate.
Ferma
Pablo Guerrero a fost primul care a introdus cafeaua în zona Tangua din afara orașului Pasto în anul 2000. Până în 2009, el și-a construit o instalație pentru a-și procesa propria cafea și a intrat pe piața de cafea de specialitate. Experimentele lui au continuat; a plantat noi soiuri și a procesat cafele naturale și spălate.
Hacienda El Obraje este situată la o altitudine foarte mare de 2.200 de metri, aproape de vulcani, iar solul stâncos este plin de minerale. Sus, în munții din departamentul Nariño, cu cafea plantată pe versanții care coboară spre o vale a râului. Moara umedă este extrem de ordonată și include rezervoare de fermentare a plăcilor, echipamente de depulpare și paturi de uscare ridicate.
Clima și terenul din El Obraje sunt factori majori care contribuie la profilul unic al cafelei noastre. Temperaturile variază foarte mult într-o zi, de la 32 de grade Celsius la prânz la 8 grade sau mai puțin noaptea. În sezonul ploios, umiditatea este ridicată și este aproape imposibil să se usuce cafeaua pe paturi înălțate. Inițial, plantarea arborilor de umbră ar fi fost dezavantajoasă, având în vedere umiditatea, deoarece ar fi captat prea multă umiditate și ar fi provocat boli, dar cafeaua s-a adaptat condițiilor sale, iar El Obraje are acum arbori de umbră cu densitate scăzută plantați împreună cu arbori de cafea. Schimbarea zilnică drastică a temperaturii afectează densitatea boabelor de cafea și, de asemenea, face ca copacii să fie mai mici și mai compacti decât copacii din aceleași soiuri din alte regiuni din Columbia. El Obraje nu primește adesea precipitații adecvate și trebuie să iriga anumite loturi folosind apă din iazul de retenție al fermei.
Procesul
Finca Juan Martin s-a definit prin prelucrarea lor inovatoare, dar ne place acest lot pentru profilul său clasic spălat. Cireșele proaspăt culese sunt mai întâi depultate, înainte de spălare și uscare. Rezultatul este o ceașcă curată, cu o complexitate elegantă.