Acesta este al treilea sezon în care avem cafeaua lui Antonio Medina, proprietarul La Colina. Cultivată la 1700 de metri, cafeaua La Colina este un amestec de două soiuri clasice din America Centrală: Caturra și Bourbon. Complet spălată, oferă un amestec frumos de dulceață bogată și aciditate citrică blândă.
Cupa
Această cafea a ieșit în evidență pe masa noastră cu arome de ciocolată cu lapte, citrice și macadamia. Profilul este bine echilibrat cu dulceața și aciditatea în armonie. Pe măsură ce se răcește, notele de merișor și nuga persistă.
Ferma
Situat în San Martín Jilotepeque, Chimaltenango, La Colina – Dealul – poartă numele pentru cotele abrupte ale zonei. Antonio este a treia generație a familiei sale care a cultivat aici și a început prin a planta cereale și leguminoase. Totuși, ne-a spus că visul lui a fost întotdeauna să cultive cafea, iar în 1991 a fost plantat primul arbore de cafea.
Încet, dar sigur, Antonio a crescut numărul de copaci și capacitatea de producție pentru La Colina. În urmă cu nouă ani, Antonio și-a construit propriile unități de procesare și, concentrându-se pe calitate mai degrabă decât pe cantitate, a obținut clasamente excelente în competiția Cupa Excelenței din Guatemala.
Cafeaua crește într-un peisaj frumos de stejar, chiparos și pin. Ferma beneficiază de multiple pâraie, cu apă dulce pentru irigare și procesare. Doar un sfert din ferma sa este plantată cu cafea, în timp ce restul rămâne pădure autohtonă, certificată de Instituția Națională de Protecție a Pădurilor.
Procesul
Folosind apă de izvor de la fermă, acest lot a fost spălat complet, apoi uscat la soare pe terase. Soarele constant în timpul recoltării permite uscarea uniformă a cafelei și bogăția curată pe care o iubim la cafelele noastre din Guatemala.