Ceașca
Gitwe este o combinație clasică de arome: ciocolată și portocală. Gustul satisfăcător oferă un profil bogat cu aromă dulce de ciocolată cu lapte și caramel, în timp ce aciditatea citrică este bine dezvoltată în note de coajă de portocală.
Ferma
Gitwe este o stație de spălare tânără, înființată în 2016 în apropierea orașului Gatare din provincia vestică a Rwandei. Altitudinea ridicată și solul nutritiv din zonă oferă condiții de creștere excelente, susținând numeroși cultivatori de cafea, precum și ferme specializate în ceai, fructe și legume. A fost cumpărată de Rwanda Trading Company (RTC) în 2018, care a continuat să investească în proiect, oferind instruire și sprijin pentru peste 800 de fermieri.
Procesul
Cireșele livrate la Gitwe sunt sortate în rezervoare pentru a elimina orice cireșe de cafea stricate, apoi sunt depulpate pentru a îndepărta pielea, pulpa și 70% din mucilagiu. Boabele sunt apoi fermentate, spălate în canale și înmuiate în apă curată înainte de a fi uscate timp de până la 15 zile.