Ceașca
Un espresso cu un profil încântător, plin de note de fructe de pădure.
Ferma
Pe terenul vulcanic dintre Muntele Kenya și lanțul muntos Aberdare, 1450 de mici fermieri produc cafea pentru stația de spălare Giakanja. Nyeri este considerată a fi una dintre cele mai bune regiuni de cultivare a cafelei din Kenya. Fermele cooperativei de fermieri Giakanja sunt mici, având în medie între 250 și 350 de arbori din soiurile SL28 și SL34. Altitudinile mari ale regiunii permit cireșelor de cafea să se maturizeze lent și să absoarbă pe deplin substanțele nutritive din solul bogat, vulcanic. Cu două sezoane ploioase, cooperativă beneficiază de două recolte pe an.
Procesul
Calitatea cafelei kenyene este rezultatul atât al standardelor agricole, cât și al celor de procesare. Membrii cooperativei culeg manual doar cireșele cele mai coapte și le livrează la stația de spălare Giakanja. Aici, responsabilul care se ocupă de cireșe supraveghează meticulos sortarea vizuală și plutirea, acceptând doar cele mai bune cireșe care vor oferi profilul de aromă dorit. Lotul nostru AB este o reprezentare perfectă a frumosului terroir.
După sortarea de la stația de spălare, cireșele sunt curățate și fermentate. Cafeaua este apoi spălată și pusă la uscat pe pături ridicate. Muncitorii greblează frecvent straturile pentru a asigura o uscare uniformă. Aceștia acoperă pergamentul de uscare în timpul celei mai fierbinți perioade a zilei, pentru a menține o uscare lentă și uniformă, iar noaptea, pentru a proteja boabele de umiditate.