El Vergel, lotul emblematic al fraților Elias și Shady la ferma lor din Tolima este o cafea spălată, diferită, oferind un espresso profund dulce cu caracter dinamic.
În ceașca
În ceașcă, aceasta este o cafea columbiană cu o profunzime reală. Înclinând spre dulceață, găsim note plăcute de caramel și vanilie. Indiciile de fructe de pădure și bubblegum adaugă o complexitate dinamică, cu o ușoară aciditate malică pe final.
El Vergel este o exploatație de familie formată de doi frați, Elias și Shady, și mama lor, Marta. Situată în Fresno, Tolima, a început ca o fermă de avocado. În 2012, ambii frați au văzut oportunitatea de a-și utiliza terenul pentru a cultiva cafea specială. Situată pe pantele vulcanului Nevado del Ruiz, acoperit de zăpadă, ferma beneficiază de un microclimat unic. Începând cu Caturra și Castillo, nu a durat mult până când au început să își extindă colecția de soiuri pentru a explora pe deplin terroir-ul uimitor de care dispun.
Procesul
Cafelele spălate din Columbia fac parte de mult timp din portofoliul nostru, dar aceasta este puțin diferită. Frații Bayter și-au dezvoltat propriul proces hibrid în care cireșele proaspete sunt fermentate pentru o perioadă prelungită înainte de spălare. Acest proces captează o parte din caracterul procesării naturale, păstrând în același timp un profil curat și frumos. La fermă, o instalație de tratare a apei permite reciclarea apei din procesul de spălare și returnarea acesteia în mediul înconjurător.