Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

LA COLINA NATURAL

86,00 lei

ciocolată cu lapte. citrice. macadamia

Origine: Chimaltenango, Guatemala
Tip prăjire: Filtru
Producător: Antonio Medina
Altitudine: 1700 m
Varietate: Caturra & Bourbon
Procesare: Natural

Din 1991, Tony Medina a lucrat pentru a-și îndeplini visul de a cultiva cafea de specialitate. După ce și-a construit cunoștințele și expertiza de-a lungul anilor, astăzi La Colina oferă o prezentare excepțională a terroir-ului guatemalez. Procesata natural și profund dulce, așteptați-vă la papaya suculentă și nuga fină.

În ceașcă
La Colina are o aromă intensă de fructe tropicale, nuci pecan și ciocolată neagră. Așteptați-vă la dulceața suculentă a papaya și la citricele confiate zemoase. Cu nuga catifelată, fructe uscate moi și o atingere de vin roșu, aceasta este o ceașcă complexă care oferă tot ce este mai bun din procesul natural.

Ferma
Situată în San Martín Jilotepeque, Chimaltenango, La Colina – Dealul – este numită astfel datorită înălțimilor abrupte din zonă. Antonio este a treia generație din familia sa care cultivă aici și a început prin a planta cereale și leguminoase. Cu toate acestea, ne-a spus că visul său a fost întotdeauna să cultive cafea, iar în 1991 a fost plantat primul arbore de cafea.

Încet, dar sigur, Antonio a crescut numărul de pomi și capacitatea de producție a La Colina. În urmă cu nouă ani, Antonio și-a construit propriile instalații de procesare și, punând accentul pe calitate mai degrabă decât pe cantitate, a obținut clasări excelente în cadrul competiției Guatemala Cup of Excellence.

Cafeaua crește într-un peisaj frumos de stejar, chiparos și pin. Ferma beneficiază de mai multe cursuri de apă, cu apă proaspătă pentru irigații și procesare. Doar un sfert din ferma sa este plantată cu cafea, în timp ce restul rămâne pădure nativă, certificată de instituția națională de protecție a pădurilor.

Procesul
Cireșele proaspăt culese sunt transportate la moara uscată și sortate, înainte de a fi așezate pe paturi ridicate pentru uscare. Cafelele naturale de la La Colina stau aproximativ 15 zile în soare direct, cu 11 ore de soare pe zi în timpul sezonului de recoltare.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.