Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

DAMBI UDDO

79,00 lei

afine. bergamotă.

Origine: Guji, Ethiopia
Tip prăjire: Espresso
Producător: Wodessa Yachisi
Altitudine: 2145 m
Varietate: Mixed Heirloom
Procesare: Natural

Guji Highlands găzduiește unele dintre cele mai bune cafele din Etiopia. Dambi Uddo este situat la o altitudine foarte mare de 2145m, producând profile delicios de complexe. Moșia este segmentată în șase părți și suntem mândri să oferim întreaga recoltă din parcela noastră exclusivă, Gatame.

În ceașcă
Lotul nostru procesat natural oferă cel mai bun caracter etiopian, cu arome intense de afine, bergamotă și ceai negru. Căpșunile și fructele tropicale apar pe măsură ce se răcesc, cu textură bogată și catifelată.

Ferma
Ferma Dambi Uddo este un sit excepțional, un front de pionierat pentru cafea, aparținând plantației de cafea Guji Highland. Creșterea la umbră permite cireșelor noastre să se coacă lent și să producă niveluri deosebit de ridicate de zahăr. Toate cafelele cultivate aici sunt „cafele de grădină”, ceea ce înseamnă că cresc sălbatic în pădurea care înflorește la fermă și sunt complet organice.

Ferma își ia numele de la un copac înalt foarte comun în pădurea sălbatică situată în apropierea orașului Shakisso. La începutul anilor 2000, o parte din pădure a fost transformată în plantații (150 de hectare). Acestea au păstrat un sistem agrosilvic în care cafeaua este produsă alături de miere și lemn. Pe lângă varietatea de soluri și specii de arbori, Dambi Uddo adoptă o etică strictă a mediului: lucrul se face manual și nu se folosesc produse chimice.

Producătorul Wodessa Yachisi contribuie la bunăstarea lucrătorilor săi și a satelor din jur. Cu o sută cincizeci de muncitori la cules, această fermă contribuie puternic la comunitatea din jur. Drumuri noi, două școli, locuințe, asistență medicală și educație au fost investițiile făcute în viitorul acestei regiuni.

Guji este situat în sudul Etiopiei, la granița cu zonele Gedeo (Yirgacheffe) și Sidama. Guji este o vastă zonă de pădure împărțită în trei raioane, Uraga, Kercha, Shakisso, producând cafele cu profiluri specifice. Districtul Shakisso este renumit pentru gustul său picant caracteristic. Cafeaua Urga este cunoscută pentru aroma sa suculentă, iar Kercha este similară cu Yirgacheffe. Aceste profiluri apar dintr-un mediu excepțional. Datorită calității pădurilor, solurilor și climei sale, Guji produce cafele complexe și unice.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.