Soiul legendar de Gesha cuplat cu procesarea anaerobă: o cafea superbă de la Alejo Castro Kahle, unul dintre partenerii noștri cei mai apropiați.
Acest lot Gesha este cu adevărat remarcabil, cu un caracter fructat care este perfect rafinat. Fermentația anaerobă este perfect judecată, adăugând o aromă stratificată fără a copleși delicatele boabe de Gesha.
În ceașcă
La momentul prepararii, veți observa deja note intense de caise, mure și prune. Procesul anaerob creează un corp bogat cu o aromă profundă. Așteptați-vă la o aciditate incitantă și la dulceața compotului de fructe de pădure. Iasomia, atât de recunoscută în gheișa, completează profilul.
Ferma
Valea de Vest este cea mai proeminentă regiune de cafea din Costa Rica. Majoritatea cafelelor sale sunt cultivate in umbră protectoare și sunt produse pe argilă fertilă. Peisajul muntos este dominat de trei vulcani și de o depresiune tectonică blândă, în timp ce modelele meteorologice din Pacific creează anotimpuri uscate și umede bine definite. Volcan Azul este situat pe marginile vulcanului Poás. De 5 generații, producătorii au continuat să producă cafea de calitate superioară. Descendenții familiilor fondatorilor achiziționează acum pădure tropicală naturală pentru a ajuta la reducerea încălzirii globale.
Procesul
Procesul pentru lotul nostru a început când cireșele încă atârnau de ramurile cafelei. Măsurând constant nivelul de zahăr Brix, Alejo și echipa sa identifică momentul ideal de recoltare. Odată atins acel moment, are loc culesul și cireșele sunt aduse la moara umedă, unde sunt îndepărtați plutitorii necopți. În rezervoarele de fermentație Brix, PH-ul și temperatura sunt măsurate în mod constant pentru a controla complet procesul de fermentație anaerobă. În acest sezon, cafeaua a fost fermentată timp de 4 zile în rezervoare închise, la o temperatură medie de 16,8 grade Celsius.