Aceasta este aroma noastră de primăvară.
O cafea perfectă pentru preparare pe măsură ce anotimpurile se schimbă, prăjită pentru a se potrivi atât cu espresso-ul, cât și cu prepararea cafelei la filtru. În celebra regiune etiopiană Yirgacheffe, fermierii din satul Edido produc cafele cu un caracter frumos.
Am ales acest lot spălat pentru echilibrul său delicat de dulceață și aciditate, aducând flori elegante care se potrivesc perfect sezonului.
Cupa
Într-un profil aromat elegant, așteptați-vă la note de dulceață de caise dulci, pere și citrice. Pe măsură ce se răcește, apar note de ciocolată neagră fină și fructe de pădure uscate. O structură asemănătoare ceaiului amintește de Earl Grey.
Pentru prima noastră cafea de primăvară, oferim pentru prima dată cafea de la stația de spălat Edidio. Edido este satul în care se cultivă și se procesează această cafea, într-o microregiune din Yirgacheffe. Fermierii din jurul satului își livrează cireșele la stația de spălat Edido după recoltare. Regiunea este cunoscută pentru cafelele excepționale, care continuă să-i vrăjească pe iubitorii de cafea din întreaga lume.
Procesul
Fermierii Edido își culeg cafeaua și livrează cireșele la stația de spălat în aceeași zi. Boabele de cafea sunt scoase din cireșe și fermentate în rezervoare deschise timp de 8-12 ore. Sunt apoi spălate în canale de apă pentru a îndepărta mucilagiul și ulterior întinse pe paturi înălțate pentru a se usca timp de 5-15 zile, în funcție de vreme.