Un Catuai brazilian cu profunzime și dulceață: acest lot de la Soró da Silva este un exemplu perfect de aromă braziliană modernă. Soró este un fermier pasionat și, împreună cu comunitatea din Valea Cachoeirinha, este capabil să pună calitatea și durabilitatea în centrul producției.
Cupa
Bogat și echilibrat, acest Catuai oferă note de ciocolată, alune și pralină. Profilul este plin de dulceață. Textura netedă și aciditatea blândă oferă o bază ideală pentru băuturile din lapte.
Ferma
Soró da Silva și familia sa au jucat un rol esențial în creșterea standardelor de cafea în Valea Cachoeirinha. Împreună cu familiile vecine, se lucrează atât pentru îngrijirea peisajului, cât și pentru promovarea calității.
Din 2008, acest lucru a fost ajutat de colaborarea lor cu FAF – Fazenda Ambiental Fortalezza. FAF a fost fondată cu calitatea și durabilitatea în centrul său. În 2001, Silvia Barretto s-a angajat într-o transformare durabilă a pământului care a fost în familia ei de generații. Îndepărtându-se de mecanizare și substanțe chimice, ea a început să producă cafea într-un mod care a prioritizat mediul. În timp ce cantitatea de producție s-a redus, calitatea a crescut și FAF lucrează acum cu peste 200 de ferme.
Procesul
Spre deosebire de multe ferme braziliene axate pe mărfuri, fermele care lucrează cu FAF se asigură că cafeaua lor este culesă manual cu meticulozitate. Cireșele coapte sunt recoltate, sortate și, pentru lotul nostru procesat în mod natural, uscate lent pe paturi de uscare ridicate în stil african. Cu fructul exterior al cireșei lăsat intact, acest proces blând asigură dezvoltarea unei arome dulci și aromate.