Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

KII AA

95,00 lei

afine. coacăze negre. caise.

Origine: Kirinyaga, Kenya
Tip prăjire: Filtru
Producător: Rungeto Farmers Cooperative Society
Altitudine: până la 1900 de metri
Varietate: SL28, SL34
Procesare: Washed

Noul sezon kenyan este aici! Întotdeauna un moment de sărbătoare, Kii AA este o cafea excepțională din celebra regiune Kirinyaga.

Pe pantele muntelui Kenya, fabrica Kii are vedere la ruta tradițională de migrație a elefanților prin peisajul luxuriant de dedesubt. Localnicii din această zonă numesc Mt. Kenya „Kirinyaga”, după vârful acoperit de zăpadă al muntelui. La doar 100 km de străzile aglomerate din Nairobi, terroir-ul din Kirinyaga oferă aroma unică a cafelei din Kenya, exprimată cu o claritate delicioasă. Așteptați-vă la note luminoase de afine, coacăze negre și caise, cu o dulceață siropoasă definită.

În ceașcă
Luminoasă, plină de fructe de pădure, cu un caracter dulce curat: Kii AA este un exemplu superb al terroir-ului Kirinyaga. Așteptați-vă la afine, coacăze negre, caise și o dulceață aromatică delicioasă. Textura este specific kenyană, un rezultat al procesării clasice prin spălare, în timp ce dulceața siropoasă de durată aduce echilibru notelor luminoase de fructe.

Despre fermă
Fabrica Kii este una dintre cele trei deținute și exploatate de Rungeto Farmers Cooperative Society (FCS), cu peste 850 de membri. Membrii primesc sprijin agricol din partea cooperativei, în timp ce controlul calității efectuat la fabrică asigură o cafea de cea mai înaltă calitate.

Moara în sine a fost construită în 1995, la poalele muntelui Kenya. Râul Kii, care curge în apropiere, oferă fabricii atât numele său, cât și apă curată pentru metoda clasică de prelucrare prin spălare utilizată în Kenya.

Micii fermieri culeg manual, selectiv, doar cireșe de cafea coapte și le livrează la fabrica Kii. La sosire, „Cherry Clerk” supraveghează o sortare vizuală meticuloasă, acceptând doar cafeaua densă și coaptă. În ultimii ani, s-au depus eforturi considerabile pentru a îmbunătăți și a asigura calitatea cafelei din Kii – rezultatele pot fi văzute în acest lot dulce și curat.

Procesul
După ce cireșele de cafea au fost acceptate de către funcționarul responsabil cu cireșele, acestea sunt curățate și fermentate timp de aproximativ 16-24 de ore, în funcție de temperatura ambientală din acel moment. După fermentare, cafeaua este spălată în apă curată din râul Kii și înmuiată timp de 12 ore. Plăcile nou instalate în canalele de spălare ajută la păstrarea calității cafelei și a apei, iar toată apa utilizată în procesare este curățată prin filtrare în gropi de pământ înainte de a fi reintrodusă în cursurile de apă locale.

După spălare și sortare, boabele sunt așezate la uscat pe paturi înălțate. Muncitorii greblează frecvent paturile pentru a asigura uscarea uniformă, acoperind paturile în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei și noaptea, pentru a proteja pergamentul de umiditate. Boabele de cafea au nevoie de aproximativ 14 zile pentru a se usca.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.