Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

KARANA

107,00 lei

cireșe. vanilie.

Origine: Bali, Indonesia
Tip prăjire: Filtru
Producător: Karana Community
Altitudine: 1200 m
Varietate: S795 & Kartika
Procesare: Carbonic Maceration

Pentru prima dată, avem o cafea de pe insula Bali. Comunitatea Karana reprezintă un efort colectiv al 377 de mici fermieri, a căror cafea este cultivată la o altitudine medie de 1.200 de metri. Ne place aroma unică a cafelei indoneziene și acest lot de la Karana este plin de dulceață funky și fructată.

Cupa
Macerația carbonică, o formă de proces anaerob, mărește fermentația cireșelor după recoltare, aducând note fructate cu o margine tropicală frumoasă. Așteptați-vă la cireșe, fructul pasiunii și vanilie. Finalul este bogat cu cacao și are o profunzime asemănătoare vinului.

Ferma
Comunitatea Karana reprezintă un efort colectiv al a 377 de mici fermieri din regiunea Kintamani din Bali, Indonezia. Înrădăcinat în cultura tradițională a comunității balineze și practicarea tradițiilor hinduse, acest grup întruchipează o relație armonioasă între agricultură și moștenirea locală. Fermele, situate la o altitudine medie de 1.200 de metri, se întind pe o suprafață totală plantată de 477 de hectare, cultivând soiurile de cafea S795 și Kartika.
Micii fermieri din zonă folosesc o varietate de metode de procesare, inclusiv tehnici naturale, spălate complet, anaerobe, cu miere și decorticare umedă, arătându-și dedicarea față de inovație și calitate. Aceste tehnici diverse de procesare au ca rezultat profiluri de arome unice care reflectă terroir-ul distinctiv al regiunii Kintamani. Pe lângă cafea, fermierii cultivă și portocale, legume și alte culturi, sporind biodiversitatea și durabilitatea practicilor lor agricole.

Procesul
Din punct de vedere istoric, producătorii indonezieni de cafea au implementat metoda wet hull. În ultimii ani, am asistat la o orientare către tehnici moderne de specialitate care oferă noi profiluri interesante. Macerația carbonică presupune fermentarea cireșelor întregi într-un mediu bogat în dioxid de carbon, mărind fermentația care are loc.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.