Diego Horta este un tânăr producător a cărui reputație a crescut rapid, combinând metodele moderne columbiene cu o adevărată pasiune pentru terroir. Diego și-a moștenit moșia din Huila de la părinți și din prima zi s-a dedicat îngrijirii unor cafele de excepție. Cu o aromă intensă, de fructe, acesta este unul dintre cele mai interesante loturi columbiene pe care le-am gustat recent.
Cupa
Aceasta este o cafea vibrantă, cu o dulceață tropicală uimitoare. În ceașcă, așteptați-vă la note de fructul pasiunii, struguri roșii și citrice. Aciditatea strălucitoare, tropicală, este combinată cu o dulceață ridicată. Textura este mătăsoasă și plină la gust.
Ferma
El Rincón, ferma pe care Diego a moștenit-o de la părinții săi, a fost numită așa deoarece este situată la unirea a doi munți care formează un unghi; această particularitate face ca ferma să aibă un mediu unic. La fermă există o rezervație forestieră din care izvorăște un pârâu care alimentează cu apă El Encanto.
Diego și familia sa au început să producă cafele de înaltă calitate în 2013. Când a terminat școala, el a decis să se specializeze în cafea pentru că a văzut nevoia pentru o activitate economică care să garanteze liniște familiei sale. Diego este în prezent producător, degustător și barista în piața orașului, unde își vinde o parte din cafea.
Procesul
În Columbia, producătorii folosesc metode de procesare pentru a obține profile de arome uimitoare. Acest lot natural a fost evaluat cu atenție, cu un proces de uscare lent care captează dulceața și textura.