Pentru această cafea minunată, producătorul inovator Daterra a pus în aplicare un proces natural unic, scoțând la iveală un caracter complex și fructat rar întâlnit în Brazilia.
Ceașca
Full Bloom este delicată, dar foarte bine definită, cu note dulci de nucă pecan, caramel și prune suculente. O aciditate blândă este susținută de un corp fin. Rezultatul este o cafea savuroasă și catifelată.
Ferma
Daterra sunt pionieri în domeniul lor: prin tot ceea ce fac încearcă să împingă limitele producției de cafea, cu o abordare dedicată atât calității, cât și sustenabilității. Ei au fost prima fermă de cafea certificată Rainforest Alliance din Brazilia și împreună cu ei, The Barn a demarat un program de plantare de copaci pentru a contribui la atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Astăzi, Daterra este oficial pozitivă din punct de vedere climatic și continuă să experimenteze atât în agricultură, cât și în procesare.
Procesul
Acest lot este supus unui proces unic, care începe în vârful sezonului, când cireșele sunt pline de umiditate asemănătoare mierii. În loc să se recolteze imediat cireșele mature, cireșele sunt uscate parțial în timp ce sunt încă atașate de ramură.
Cireșele parțial uscate sunt apoi culese și transferate pe terase pentru a fi uscate în continuare. În etapă finală, cireșele finalizează procesul de uscare în uscătorul mecanic cu tambur, pentru a asigura niveluri de umiditate constante și stabilizare. Această procesare în mai multe etape este tipică pentru grijă pe care Daterra o acordă în fiecare etapă de producție, iar rezultatul este o cafea elegantă și dulce, cu aciditate scăzută.