Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

ARICHA ANAEROBIC

cremă de zahăr ars. lămâie.

Origine: Yirgacheffe, Ethiopia
Tip prăjire: Filtru
Producător: Sidama Coffee Farmers Cooperative Union
Altitudine: 1850 m
Varietate: Mixed Heirloom
Procesare: Anaerobic

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Cu unul dintre cele mai recunoscute nume din domeniul cafelei speciale, producătorii din Yirgacheffe explorează acum terroir-ul lor incredibil cu metode de prelucrare inovatoare și moderne: rezultatul este o cafea care debordează de o aromă suculentă de fructe.

Ceașca
Aricha rămâne fidelă terroir-ului din Yirgacheffe, cu un profil frumos și complex, plin de aromă abundentă de fructe de pădure. Caracterul procesării anaerobe se dezvăluie în gustul de bomboane cu căpșuni, creme brulee și curmale. Extrem de bogat în dulceață această cafea are o aciditate jucăușă. Corpul este cremos și are un final frumos și lung.

Procesul
Fermierii își livrează cireșele la stația de spălare din Aricha, unde cafeaua este procesată. La stația de spălare, recolta este sortată și apoi trimisă în rezervoare pentru a îndepărta cireșele cu densitate scăzută. Cireșele de cea mai bună calitate sunt apoi sigilate într-un rezervor de fermentare. Rezervoarele sunt reglate prin supape pentru a reduce oxigenul pe tot parcursul procesului de fermentare. Cafeaua este fermentată timp de 7 zile la o temperatură de 15-18 grade Celsius. Odată ce a fost atins nivelul dorit de pH de 3,8, profilul cafelei va fi devenit mai fructat și mai suculent. Cafeaua este apoi supusă la două etape de uscare. Mai întâi, o uscare rapidă pentru a reduce semnificativ conținutul de umiditate. Această este urmată de un proces de uscare lentă de 30 de zile la umbră, pe paturi africane, până când se ajunge la un conținut de umiditate de 12%.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.