Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

SANTA TERESA

prună galbenă. ciocolata alba.

Origine: Tarrazu, Costa Rica
Tip prăjire: Filtru
Producător: Roger Ureña
Altitudine: 2000 m
Varietate: Catuai
Procesare: White Honey

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Roger Ureña este o vedetă a scenei cafelei din Tarrazu. Într-o regiune cunoscută pentru micromorile sale inovatoare, Roger se remarcă prin abordarea îndrăzneață a experimentului și angajamentul față de calitate. Cafelele de la Santa Teresa sunt întotdeauna de cel mai înalt nivel și suntem încântați să lansăm acest ultim lot de miere albă.

Santa Teresa se află la 2000 de metri în Santa Maria de Dota.

În ceașcă
Această cafea se remarcă prin caracterul ei definit. Aroma amintește de măr proaspăt și ceai Matcha. În ceașcă găsim note de prune și ciocolată albă, în timp ce în mijlocul gustului notele florale proaspete oferă complexitate. Corpul este structurat și este susținut de o aciditate strălucitoare.

Ferma
Văzându-și părinții și bunicii lucrând pământul, Roger a fost implicat în cultivarea cafelei încă de când era mic. Ferma lui principală, Santa Teresa, a fost achiziționată acum 10 ani. Altitudinea sa variază între 1600 și 2050 de metri deasupra nivelului mării. Cu un total de 60 de hectare, Roger alege să planteze cafea pe doar 10: majoritatea pământului său rămâne pădure protejată. Uzina sa de procesare se bucură de o locație perfectă, beneficiind de soarele blând de după-amiază și de nori.

Roger continuă să inoveze și în urmă cu câțiva ani a făcut pasul de a transforma una dintre cele mai vechi case din satul său într-o cafenea frumoasă: sperând să stimuleze consumul de cafea de înaltă calitate în comunitățile în care este cultivată.

Recunoscând că majoritatea fermelor din Costa Rica s-au bazat pe Caturra și Catuai, Roger a căutat să exploreze diferitele profiluri de cupe oferite de o gamă de soiuri diferite. Alături de frumosul Catuai, el a început recent să crească Rume Sudan, Pacamara, Bourbon, Geisha și SL-28 – pentru a numi doar câteva!

Procesul
Cafeaua noastră Catuai este procesată ca o miere albă. Roger aduce de obicei cireșele la moară seara, lăsând cireșele într-un recipient peste noapte și procesând cafeaua la prima oră a doua zi dimineața. În acest fel, el intensifică profilul cupei.

Cafeaua este pulverizată într-un pulper eco Penagos: pentru cafelele sale cu miere albă, ele îndepărtează cât mai mult mucilagiu cu doar o cantitate mică de mucilagiu de cireșe de cafea rămase. Fasolea este apoi transferată imediat la uscare pe paturi înălțate la umbră, fiind nevoie de aproximativ 8-10 zile pentru ca boabele să atingă conținutul de umiditate dorit. Stratul subțire este întors în mod regulat pentru a le ajuta să se usuce uniform, în timp ce zaharurile naturale din mucilagii conferă cafelei dulceață și profunzime.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.