Fazenda Ninho da Águia este situată pe pantele celui de-al treilea vârf ca înălțime din Brazilia: minunea naturală Pico da Bandeira.
Surferul devenit fermier, Clayton Barrossa, îngrijește meticulos pământul, profitând la maximum de altitudinea mare și de terroir-ul bogat.
Ceașca
O să va surprindă plăcut dulceața de mango și miere, completată de un corp mătăsos.
Ferma
Reprezentând valul nou de cultivatori de cafea, Clayton este un adevărat rock-star al generației sale.
De multe ori ține prima pagină a ziarelor care nu mai contenesc să scire desprea cafeaua lui specială și despre calitățile ei senzaționale.
Și nu doar că o cultivă, dar își și prăjește singur cafeaua pe care apoi o trimite către restraurate cu stele Michelin de pe toate continentele.
Suntem super bucuroși că suntem printre cei aleși să aibă acces la cafeaua lui pentru că suprafața mică pe care cultivată produce în medie doar 300 de saci de cafea pe sezon
Procesul
Cu un climat răcoros și umed, recolta are loc din iunie până în decembrie. Numai cireșele complet coapte sunt culese manual în mod selectiv, sortate și uscate ușor pe paturi ridicate. Perioada de uscare, cuprinsă între 20 și 30 de zile, creează o consistență uniformă în toate boabele și o aromă profundă și definită.