De la unul dintre producătorii noștri etiopieni preferați, lansăm pentru prima dată o cafea naturală de la Chelbesa. În această cafea, faimosul terroir din Yirgacheffe este exprimat într-un caracter uimitor de fructe cu sâmburi. Complex, fructat, floral – Chelbesa Natural este etiopiană în întregime.
În ceașcă
Arome suculente de piersici și dulceață de ciocolată completează notele florale de iasomie și floare de portocal. În cupă găsim un profil rafinat și corp mătăsos.
Ferma
Chelbesa este situată la o altitudine de peste 2000 m și a fost înființată abia recent de compania SNAP. Cireșele roșii sunt culese de la 476 mici producători, care lucrează pământul din jurul satului Chelbesa.
Cafeaua crește aici în semi-pădure, sub copaci de umbră și aproape de alte culturi alimentare, cum ar fi bananele. SNAP a instalat aici rezervoare de fermentare cu gresie și 164 de paturi de uscare: 100 sunt pentru cafele spălate, 64 pentru cafele naturale.
Procesul
Forța motrice din spatele SNAP este Hailu Figa. Din orașul Gedeb, acest om dinamic este implicat în sectorul cafelei cu ambiția principală de a produce cafea de înaltă calitate de peste 12 ani. El cunoaște valoarea culturilor din regiunea sa natală și caracteristicile căutate ale cafelei produse în peisajul unic fertil al Etiopiei.
Cultivate în pădure sau în grădină, cafelele SNAP sunt distinctive și cu caracter în ceașcă. Hailu Figa lucrează pentru a mări aceste calități prin construirea de relații puternice și pe termen lung cu localnicii, care sunt catalizatorul pentru standarde îmbunătățite. Hailu a susținut întotdeauna că legăturile puternice create cu comunitățile locale sunt cel mai frumos aspect al muncii sale, iar Chelbesa este un omagiu delicios pentru tot efortul său!