Buena Vista, denumită astfel datorită frumoaselor priveliști asupra orașului Santa Rose, este o nouă apariție în portofoliul nostru. Pe platoul care înconjoară capitala Guatemalei, producătorul Fredy Orantes cultivă un terroir superb care beneficiază de altitudine ridicată și sol vulcanic. Marele soi Pacamara este rar în Guatemala. După 48 de ore de fermentare, profilul este animat de dulceață funky de fructul pasiunii copt, de pruna și de banana.
În ceașcă
Acest lot interesant are complexitatea frumoasă pentru care este cunoscut soiul Pacamara. Fermentarea îndelungată dezvolta note suculente de fructul pasiunii, fructe cu sâmburi galbeni și prune. Cu un nivel ridicat de dulceață, o notă de aciditate de coacăze iese în evidență pe măsură ce se răcește. Buena Vista este cremos, cu un final persistent.
Ferma
Aproape de capitală – Guatemala City – aceasta este una dintre cafelele noastre preferate din Guatemala. Fredy Orantes este un adevărat lider printre cultivatorii de cafea din orașul Santa Rosa și a muncit neobosit pentru a menține standarde ridicate pe teren și în timpul recoltării, pentru a produce cele mai bune cafele posibile. Fredy este expert atât în loturi mari, cât și în microloturi, iar fiecare aspect al recoltării și procesării cafelei este realizat cu grijă pentru a asigura o calitate superioară.
Fredy se gândește mereu la durabilitatea fermei. El îngrijește în mod activ varietatea de copaci de pe fermă – grevillea și cuje sunt cei mai numeroși, dar întreține și alte tipuri de pomi fructiferi și arbori indigeni. Solul este întreținut cu grijă, iar gestionarea solului include aplicarea de materiale organice care au fost compostate, cum ar fi frunze și crengi căzute, precum și pulpă de cafea. Fredy adoră să experimenteze cu diferite soiuri și procese, iar acest lot este exemplul perfect al eforturilor sale. El a adăugat aproximativ 1 hectar de plante Pacamara la ferma sa în 2019, iar acestea au început să producă fructele mari și roșii pentru acest lot
Procesul
După o recoltare foarte atentă, lucrătorii alegând doar cele mai coapte cireșe, cafeaua este pusă în saci curați pentru o fermentare de aproximativ 48 de ore. La sfârșitul acestei perioade de fermentare, Fredy adaugă cafeaua pe paturile sale supraînălțate, poziționate astfel încât să profite de lumina abundentă a soarelui din Fraijanes. Cafeaua se usucă pe aceste paturi timp de aproximativ 18-20 de zile, fiind frecvent intoarsa pentru a încuraja o uscare completă și uniformă. Apoi, cafeaua este depozitată până când poate fi livrată la moara pentru decorticare și export.