De la cáscara spaniolă care înseamnă „coaja”, Cascara este pielea uscată a cireșelor de cafea.
Se aplică în general ca îngrășământ natural pentru a hrăni plantele de cafea, dar poate fi procesat și ca un ceai de fructe și este adesea savurat ca o băutură fierbinte.
Profil de aromă
Piersică. Floral. Sclipitor.
Ferma
Finca Santa Clara este amplasată în Antigua, Guatemala. Înconjurată de trei vulcani, este în funcțiune din 1930. Numai sub conducerea partenerului nostru Ricardo Zelaya, această fermă a pus un accent deosebit pe calitate. A câștigat in 2001, pentru prima dată premiul Cupei Excelenței, urmat apoi de ani de succes și recunoaștere. La o altitudine de până la 1890 de metri, Santa Clara produce cafele delicioase an de an.
Din gama sa vastă de cafele Geisha, Ricardo folosește cireșe de cafea pentru a-și produce Cascara organică. Ne-am îndrăgostit de profilul unic de aromă al lui Malawi Geisha Cascara.
Soi de gheișă
Geisha Coffee este rară și considerată una dintre cele mai bune cafele din lume. Povestea cafelei Geisha vine din 1936, din vremea unei colonii britanice din «Abisinia» și a căpitanului Richard Whalley, care a fost însărcinat cu strângerea a 10 kilograme de semințe de cafea din zona din jurul Muntelui Geisha din ceea ce este acum Etiopia. Pe scurt, familia Peterson a redescoperit soiul de gheișă la ferma lor, La Esmeralda din Panama, în 2004. În preajma competiției Best of Panama, familia Peterson a făcut ceva ce nu făcuseră niciodată înainte: în timpul procesării, au separat producția din diferite zone ale fermei în loturi individuale.
Unul dintre loturile pe care le-au separat a venit de sus, din Jaramillo. Când a aterizat pe masa de cupping, a uimit pe toată lumea. Aceasta a fost prima dată când s-a gustat o probă care a fost 100% cafea Geisha, iar când au făcut-o, a fost clar că Hacienda La Esmeralda avea ceva nou pe mâini: explozia de luminozitate suculentă și arome stratificate într-o cafea Geisha de mare altitudine, aminteau mai mult de o cafea din Etiopia decât de America Latină. Hacienda La Esmeralda a câștigat în 2004 competiția din Panama cu cafeaua Geisha și în acel an a stabilit un record pentru cel mai mare preț plătit vreodată pentru o cafea la licitație.
Rețete pentru infuzie
- Fierbinte
Folositi 6 gr Cascara si 200 ml apa fierbinte la 95 de grade. Timp de infuzie, 4 minute.
- Rece
Folositi 20 gr Cascara și 1000 ml apă rece. Păstrați 8 ore în frigider. Se serveste cu gheata.