Aceasta este una dintre cele mai interesante cafele de vară pe care le-am prezentat de ceva vreme. Așteptați-vă la un punch cu fructe confiate: Eton Mess întâlnește un cocktail de fructe tropicale.
Situat în prețioasa regiune Marcala din Honduras, pe care Marysabel Caballero și Moises Herrera au pus-o pe harta cafelei prin mai bine de 20 de ani de muncă necruțătoare. Acum produc cafea pe mai mult de 200 de hectare, împărțite în diferite ferme pentru a scoate la iveală diferite profiluri de cești.
Confite este o nouă categorie de la Caballero: foarte dulce și aproape de bomboane. Numele este dat după o bomboană populară constând din fructe uscate, nuci sau condimente acoperite cu bomboane de zahăr. Cafeaua noastră a suferit o fermentație prelungită, contribuind la creșterea calității acestei bomboane.
Ceașca:
Această cafea s-a remarcat prin aromele intense de fructe și dulceața de bomboane: notele de banană și ananas sunt susținute de struguri roșii, fructe de pădure și dulce de leche. Aproape ca un desert (Eton Mess), senzația cremoasă în gură te face să vrei să te bucuri de această cafea din nou și din nou.
Procesul:
Moises a început să producă Naturals în urmă cu aproximativ 3 ani, inițial începând doar cu 30 de pungi. Uscarea cafelei naturale este foarte dificilă în Honduras din cauza climatului umed și a ploii experimentate în timpul perioadei de uscare. Moises a perfecționat procesul de-a lungul anilor. Culeg cireșe coapte și le usucă pe paturi înălțate acoperite. Inițial stratul de cireșe trebuie să fie subțire și pe măsură ce cafeaua se usucă se crește grosimea stratului. Procesul poate dura 20-40 de zile să se usuce, în funcție de temperaturi.