Acum opt ani, la malul Mării Negre, în inima Eforie Sud, s-a născut Arome 22 – un domeniu creativ unde arta, gastronomia și natura se împletesc într-o experiență unică. Mirel Olaru și Filiz au creat un spațiu care să te inspire și să te reconecteze cu tine însuți. Restaurantul, cu influențe turco-tătare și pescărești, te invită într-o călătorie culinară de-a lungul litoralului, iar rețetele tradiționale ale mamei Filiz, Sema, adaugă o notă autentică și memorabilă.
Arome 22 își încheie sezonul estival cu un concert intim al lui Akua Naru, o ocazie perfectă de a savura ultimele zile de vară într-o atmosferă relaxantă și inspirată. Iar pentru cei care nu pot să ajungă la evenimentul de la malul mării, Arome 22 vor veni în weekend-ul 5-6 octombrie la Beans&Dots Kitchen Brunch pentru a găti meniu special.
Arome 22 House este mai mult decât un simplu resort de pe litoral. Este un refugiu al simțurilor, unde fiecare colțișor poartă amprenta a 22 de arome care te îmbrățișează. De la condimentele exotice care-ți încântă papilele gustative, până la muzica care te relaxează și arta care te inspiră, fiecare detaliu este gândit pentru a crea o experiență senzorială unică. Am dorit să construim un spațiu în care să te pierzi în propria lume, să te reconectezi cu natura și să descoperi noi fațete ale personalității tale – un creative retreat in care principalul actor esti tu.
Cum descrii bucătăria Arome 22?
Bucătăria noastră este o poveste scrisă cu ingrediente locale și multă pasiune. Sema, sufletul bucătăriei și mama soției mele, ne-a deschis ușa către o lume de arome turco-tătare, transmise din generație în generație. Fiecare preparat – geantik, kobete, manti – este o îmbrățișare caldă, un omagiu adus tradițiilor și gusturilor autentice.
Pe langa aceasta gastronomie, mesele noastre includ peste proaspăt, pescuit în fiecare zi de la vecinii noștri, pescarii din Eforie Sud. Alături de Ștefan, fiul lui nea Fane, cel mai bătrân pescar din Mangalia, creăm un meniu care se schimbă cu anotimpurile, sărbătorind bogăția Mării Negre. Urmăm filosofia de a include în meniu doar pește proaspăt și sezonier, specific perioadei respective, cu 1-2 tipuri de pește, gătite în diverse moduri.
Ce înseamnă pentru voi la Arome 22 memoria gustului?
Cu timpul, am observat că la Arome 22 s-a creat o adevărată memorie a gustului. Clienții noștri, mai ales cei care ne-au vizitat încă de la început, își amintesc cu drag anumite preparate, precum suberekul sau karniyarik – o vânătă la cuptor, cu carne de vițel și roșii, servită cu un iaurt răcoritor și mentă. Aceste arome puternice și combinații inedite îi fac să se întoarcă mereu cu plăcere.
Ce meniu ați propus pentru brunch-ul de la Beans&Dots?
Pentru brunch-ul de la Beans&Dots am pregătit un meniu inspirat de bogățiile Mării Negre. Vom începe cu o salată răcoritoare cu fructe de mare, apoi vom continua cu preparate tradiționale precum suberek, manti și karniyarik, toate preparate manual și servite cu iaurt. Pentru desert, vă invităm să savurați delicioasele noastre baclavale și sarailii de casă.
Cu ce asociezi cel mai des băutul de cafea?
La Arome, avem cafea de la The Barn, o cafea care se potrivește foarte bine cu noi, și ca public, și ca atmosferă. Vara aceasta, primul lucru când ajungeam la Arome era să-mi fac un espresso dublu, pe care apoi îl turnam într-un pahar plin cu gheață și îl beam rapid. Consum cafea și după-amiaza, îmi place foarte mult să-mi mai dau un boost de energie de la cafea.
Arome 22
Acum opt ani, la malul Mării Negre, în inima Eforie Sud, s-a născut Arome 22 – un domeniu creativ unde arta, gastronomia și natura se împletesc într-o experiență unică. Mirel Olaru și Filiz au creat un spațiu care să te inspire și să te reconecteze cu tine însuți. Restaurantul, cu influențe turco-tătare și pescărești, te invită într-o călătorie culinară de-a lungul litoralului, iar rețetele tradiționale ale mamei Filiz, Sema, adaugă o notă autentică și memorabilă.
Arome 22 își încheie sezonul estival cu un concert intim al lui Akua Naru, o ocazie perfectă de a savura ultimele zile de vară într-o atmosferă relaxantă și inspirată. Iar pentru cei care nu pot să ajungă la evenimentul de la malul mării, Arome 22 vor veni în weekend-ul 5-6 octombrie la Beans&Dots Kitchen Brunch pentru a găti meniu special.
Ce reprezintă Arome 22?
Arome 22 House este mai mult decât un simplu resort de pe litoral. Este un refugiu al simțurilor, unde fiecare colțișor poartă amprenta a 22 de arome care te îmbrățișează. De la condimentele exotice care-ți încântă papilele gustative, până la muzica care te relaxează și arta care te inspiră, fiecare detaliu este gândit pentru a crea o experiență senzorială unică. Am dorit să construim un spațiu în care să te pierzi în propria lume, să te reconectezi cu natura și să descoperi noi fațete ale personalității tale – un creative retreat in care principalul actor esti tu.
Cum descrii bucătăria Arome 22?
Bucătăria noastră este o poveste scrisă cu ingrediente locale și multă pasiune. Sema, sufletul bucătăriei și mama soției mele, ne-a deschis ușa către o lume de arome turco-tătare, transmise din generație în generație. Fiecare preparat – geantik, kobete, manti – este o îmbrățișare caldă, un omagiu adus tradițiilor și gusturilor autentice.
Pe langa aceasta gastronomie, mesele noastre includ peste proaspăt, pescuit în fiecare zi de la vecinii noștri, pescarii din Eforie Sud. Alături de Ștefan, fiul lui nea Fane, cel mai bătrân pescar din Mangalia, creăm un meniu care se schimbă cu anotimpurile, sărbătorind bogăția Mării Negre. Urmăm filosofia de a include în meniu doar pește proaspăt și sezonier, specific perioadei respective, cu 1-2 tipuri de pește, gătite în diverse moduri.
Ce înseamnă pentru voi la Arome 22 memoria gustului?
Cu timpul, am observat că la Arome 22 s-a creat o adevărată memorie a gustului. Clienții noștri, mai ales cei care ne-au vizitat încă de la început, își amintesc cu drag anumite preparate, precum suberekul sau karniyarik – o vânătă la cuptor, cu carne de vițel și roșii, servită cu un iaurt răcoritor și mentă. Aceste arome puternice și combinații inedite îi fac să se întoarcă mereu cu plăcere.
Ce meniu ați propus pentru brunch-ul de la Beans&Dots?
Pentru brunch-ul de la Beans&Dots am pregătit un meniu inspirat de bogățiile Mării Negre. Vom începe cu o salată răcoritoare cu fructe de mare, apoi vom continua cu preparate tradiționale precum suberek, manti și karniyarik, toate preparate manual și servite cu iaurt. Pentru desert, vă invităm să savurați delicioasele noastre baclavale și sarailii de casă.
Cu ce asociezi cel mai des băutul de cafea?
La Arome, avem cafea de la The Barn, o cafea care se potrivește foarte bine cu noi, și ca public, și ca atmosferă. Vara aceasta, primul lucru când ajungeam la Arome era să-mi fac un espresso dublu, pe care apoi îl turnam într-un pahar plin cu gheață și îl beam rapid. Consum cafea și după-amiaza, îmi place foarte mult să-mi mai dau un boost de energie de la cafea.