În această parte a Guatemala, temperaturile mai reci ale munților sunt echilibrate de vânturile calde care bat din Mexic. Verile lungi și uscate permit o uscare uniformă, producând o ceașcă superb echilibrată, cu o dulceață irezistibilă.
În ceașcă
Los Naranjales este o cafea pentru orice ocazie. Cu note bogate de vanilie, ciocolată și malț, alături de o notă de portocală, aceasta este o cafea care este potrivita atat pentru espresso cat și pentru preparatele cu lapte. Prelucrarea cu spălare atentă creează un profil neted și echilibrat, cu textură definită.
Ferma
Francisco Morales și-a obținut pasiunea pentru cultivarea cafelei de la bunicul său, care a plantat 100 de arbori de cafea când avea doar 14 ani. Francisco însuși și-a început propria fermă cu 9000 de puieți pe care i-a crescut într-o pepinieră în 1977.
Apropierea proprietății de granița cu Mexicul oferă fermei condiții climatice excelente. Soare bun, vânt și ploaie. Căldura vine din Mexic și munții înalți din Platoul Huehuetenango scad temperaturile noaptea. Verile lungi și uscate stresează copacii, astfel încât să ofere o producție bună.
Procesul
Francisco folosește uscare cu 50% umbră pentru a lucra ușor cu cafeaua. Le împiedică să crape și astfel această cafea își păstrează toate aromele delicioase. Fermentarea în cireșe se prelungește până la 40 de ore, ceea ce conferă lotului nostru un caracter puternic.