La Bandera se află în renumita regiune Tarrazu din Costa Rica. Frumoasa fermă a lui Diego Hidalgo, aflată sus pe coasta înverzită a muntelui, face ca aroma bogată a cafelei care se usucă la soare să fie inconfundabilă. Diego se mândrește cu procesarea și uscarea atentă a cafelei sale, producând o gamă captivantă de arome.
Cupa
Această cafea procesată în mod natural este curată și crocantă. Un proces de uscare lent aduce profunzime și textură. Așteptați-vă la note de pere, portocale și migdale, cu dulceața subiacentă a siropului de arțar. Ca un espresso, fructele strălucesc, în timp ce dulceața netedă face ca această cafea să fie perfectă pentru preparatele cu lapte.
Ferma
După terminarea studiilor, Diego Hidalgo Umana a locuit în SUA mai bine de 14 ani. Împreună cu soția și copiii lui, au decis apoi să investească o mare parte din economiile lor pentru a cumpăra La Bandera.
La Bandera este situată aproape de Cerro de la Muerte, care este unul dintre cele mai înalte vârfuri din Costa Rica. Vânturile răcoroase care bat din munte produc un microclimat unic, perfect pentru cafea. Ferma se întinde pe mai mult de 100.000 de metri pătrați și are o mare varietate de microloturi și soiuri.
Procesul
Diego este pasionat de procesare, alegând să-și usuce complet cafeaua la soare. Prelucrarea naturală necesită un nivel ridicat de îngrijire pentru a asigura un profil uniform al cupei, dar rezultatele merită efortul. Acest lot a fost uscat pe paturi înălțate la moară, dezvoltându-și profilul complex.