Peste 800 de mici agricultori își livrează cele mai coapte cireșe la Fabrica Kabingara, o stație de spălat deținută de cooperativa locală. Acest lot AA este plin de aromă proaspătă. Luminoasă, dar echilibrată, aroma delicioasă a coacăzelor negre este inconfundabil kenyană.
În ceașcă
Kabingara are tot ce ne place la cafeaua kenyană. Fructe înainte și complet spălate, așteptați-vă la note suculente de coacăze negre proaspete și hibiscus parfumat. Curată și proaspătă, aciditatea este proeminentă, dar bine echilibrată de un final zaharat.
Despre fermă
În regiunea fertilă Kirinyaga, peste 800 de fermieri cultivă mici ferme de cafea cu aproximativ 250 până la 350 de copaci. Cu o altitudine de aproximativ 1750 de metri, zilele calde și nopțile răcoroase ajută la cultivarea cireșelor de cafea dulci și dense, oferind caracterul minunat care lasă cafeaua kenyană să se deosebească.
Stația de spălat este deținută și administrată de Karithathi Farmers Cooperative Society. Fermierii primesc sprijin tehnic agronomic de la partenerul de export Sucafina Kenya, cu scopul de a minimiza adaosurile la sol, maximizând în același timp randamentul și calitatea.
Procesul
Micii proprietari culeg manual cireșele coapte și roșii și le livrează la Fabrica Kabingara. La fabrică, Cherry Clerk supraveghează sortarea vizuală meticuloasă și plutirea și acceptă numai cireșe dense și coapte.
Cireșele sunt apoi pulverizate și fermentate. După fermentare, cafeaua este spălată în apă curată și pusă la uscat pe paturi înălțate. Lucrătorii greblează frecvent pergamentul pentru a asigura o uscare uniformă. Acestea acoperă pergamentul care se usucă în cea mai caldă perioadă a zilei, pentru a menține uscarea lentă, uniformă și noaptea, pentru a adăposti pergamentul de umezeală. Este nevoie în medie de 7 până la 14 zile pentru ca pergamentul să se usuce.