Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

GAKUYU-INI AB

101,00 lei

coacăze negre. prună.

Origine: Kirinyaga, Kenya
Tip prăjire: Filtru
Producător: Thirikwa Farmers Cooperative
Altitudine: 1600-1700 m
Varietate: SL28 & SL34
Procesare: Washed

Pe versanții sudici ai Muntelui Kenya, prestigiosul district Kirinyaga este binecuvântat cu sol vulcanic bogat, apă dulce din abundență și altitudine de 1600 până la 1700 de metri. Gakuyu-ini a fost produs de 1600 de mici agricultori, care contribuie cu cireșe la Cooperativa Fermierilor Thirikwa.

Cupa
Acest lot suculent surprinde tot ceea ce ne place la terroir-ul Kirinyaga. Strălucitor și suculent în ceașcă, așteptați-vă la note de zmeură, prune și gem de coacăze negre. Aciditatea plină de viață este cuplată cu o complexitate profundă, cu note de ceai negru pe măsură ce se răcește.

Ferma
Gakuyu-ini este principala stație de procesare a Cooperativei Fermierilor Thirikwa. Aproximativ 1600 de mici deținători contribuie la stație, primind unele dintre cele mai mari prețuri din regiune pentru calitatea lor constantă.
Gakuyu-ini este situat pe versanții Muntelui Kenya, beneficiind de sol vulcanic fertil și de altitudini cuprinse între 1600 și 1700 de metri deasupra nivelului mării. Stația de spălat se află la doar 1,5 ore de Nairobi, ceea ce demonstrează cât de aproape sunt zonele tipice de cafea din Kenya de oraș.
Calitatea cafelei kenyene este asigurată la fabrică sau la stația de procesare. Munca sârguincioasă a funcționarului de cireșe asigură că cireșele sunt strict sortate după gradul de coacere.

Procesul
Cireșele sunt sortate manual de către fermieri înainte de a intra în procesare ulterioară. O mașină de prelucrare a pulpei cu disc îndepărtează cireșele și pulpa. Cafelele sunt apoi clasificate în funcție de densitate în diferite calități. Cafeaua fermentează 16-24 de ore sub apă. După fermentare, cafelele sunt spălate de două ori și din nou clasificate după densitate în canalele de spălare. Acestea sunt apoi înmuiate cu apă curată din pârâul Gatomboya timp de 16-18 ore. Uscarea are loc pe paturi africane ridicate timp de 21 de zile.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.