Armenia se află în regiunea Quindio, un peisaj uimitor în partea de nord a Anzilor. Aceasta este prima noastră lansare de la Casa Negra și ne place rafinamentul echilibrat, care este distinct columbian: așteptați-vă la un profil echilibrat și plin de aromă.
In ceașcă
Casa Negra o cafea rafinată, cu adâncime dezvoltată pe parcursul a 30 de ore de fermentație blândă. La gust, așteptați-va la note de clementină și portocală confiată. Dulceața persistă cu zahăr brun, ciocolată și condimente moi, toate echilibrate de o notă de aciditate citrică.
Ferma
Orașul Armenia a fost recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial al „Peisajului Cultural al Cafelei” în 2011. Economia și cultura regiunii continuă să fie definite de cel mai faimos export al său, din motive întemeiate!
La capătul nordic al lanțului muntos Anzi, solul vulcanic și apa dulce din abundență oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei. Din cel mai apropiat oraș, Casa Negra se găsește după ce a condus pe un drum îndepărtat care se termină într-un peisaj de pădure înverzită.
Jairo Arcila este un cultivator de cafea din a treia generație din Quindio, Columbia. Cei doi copii ai săi, Carlos și Felipe Arcila, sunt co-fondatorii Cofinet, partenerii noștri de export și promotorii cafelei columbiene.
Procesul
Această cafea este recoltată după criterii stricte de coacere, flotată și sortată manual pentru a elimina orice defecte. Cireșele sunt apoi expuse la 30 de ore de fermentație subacvatică înainte de a fi pulverizate. Pergamentul este apoi spălat ușor și apoi uscat în condiții de temperatură controlată până când a fost atins conținutul ideal de umiditate.