nectarine. vanilie. iasomie.
Origine: | Gera, West Oromia, Ethiopia |
Tip prăjire: | Filtru |
Producător: | Nano Challa Cooperative |
Altitudine: | 1900 m – 2000 m |
Varietate: | Mixed Heirloom |
Procesare: | Washed |
Printre suprafețe mari de pădure curată, arborii de cafea cresc sălbatici și sunt îngrijiți de Cooperativa Nano Challa. Cu sprijinul ONG-ului Technoserve, fermierii au reușit să-și îmbunătățească calitatea cafelei și să primească în mod constant prime mari. Nano Challa este un exemplu uimitor de terroir etiopian, cu o aromă delicioasă de care ne bucurăm sezon după sezon.
În ceașcă
Delicios, curat, cu o aromă inevitabil parfumată. Prelucrarea spălată a ajutat la capturarea caracterului strălucitor al terenului din jurul Gerei, cu note abundente de fructe coapte cu sâmburi. Așteptați-vă arome de nectarină, vanilie, stafide galbenă și iasomie într-un profil rafinat și delicat
Procesul
Cireșele de cafea sunt recoltate de membri individuali ai cooperativei, apoi sortate manual pentru a îndepărta cireșele necoapte și supracoapte înainte de a fi livrate la stația de spălare pentru procesare. Boabele de cafea sunt pulverizate și înmuiate în apă curată, permițând mucilagiului rămas să se descompună și să fermenteze. Cafeaua este apoi spălată din nou în canale și transferată pe paturi înălțate pentru a se usca.