Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

FINCA GASCON

87,00 lei

acadea de lămâie. zahăr brun.

Origine: Antigua, Guatemala
Tip prăjire: Filtru
Altitudine: 1800 m
Varietate: Caturra
Procesare: Red Honey

De când a preluat Finca Gascon de la tatăl său, Felipe Contreras a făcut furori cu abordarea sa dedicată calității, experimentării și durabilității. La moșie, cafeaua crește la umbră printre păduri dese, iar producția este certificată organic. Acest lot de miere roșie ne-a atras atenția cu profunzimea sa uimitoare de aromă și aciditatea suculentă.

În ceașcă
Cu fructe suculente și dulceață elegantă, Finca Gascon oferă o gamă largă de arome definite. Notele de lămâie, merișor și rodie sunt delicios echilibrate. Pe măsură ce se răcește, aroma de durată a ciocolatei negre este dulce și structurată.

Ferma
Înconjurat de vulcani și natură protejată, orașul uluitor Antigua a fost cândva capitala colonială a Guatemalei și acum este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Între 1700 și 2100 de metri, Finca Gascon se așează pe un sol bogat în substanțe nutritive și minerale. La aceste altitudini, cireșele se maturizează încet, profitând la maximum de acest terroir uimitor. Pe 40 de hectare sunt cultivate doar 17 hectare.

Cu o gamă largă de soiuri plantate pe teren, Felipe este capabil să experimenteze cu metode de procesare pentru a dezvălui cea mai bună aromă posibilă. Felipe Contreras este unul dintre puținii producători care prăjesc și cafeaua pe care o cultivă. Suntem încântați să facem parte din călătoria lui!

Procesul
Acest teren de la Finca Gascon a fost prelucrat în stil Red Honey. Având nivelurile de zahăr măsurate cu meticulozitate pe măsură ce cireșele se coc, Felipe este capabil să recolteze și să selecteze cireșe în punctul de maturitate perfectă. Odată cules, pielea exterioară este îndepărtată, dar stratul de mucilagiu fructat rămâne.

Pe măsură ce boabele se usucă, mucilagiul ajută la impactul asupra profunzimii și complexității, dar este necesară o atenție deosebită pentru a evita supra-fermentarea sau dezvoltarea mucegaiului. Acest stil de procesare uscată utilizează mult mai puțină apă decât procesarea spălată des întâlnită în Guatemala și este o dovadă a eforturilor lui Felipe de a reduce impactul asupra mediului la Finca Gascon.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.