ciocolată. nucă de macadamia.
Origine: | Huehuetenango, Guatemala |
Tip prăjire: | Filtru |
Altitudine: | 1600 m |
Varietate: | Caturra & Catuai |
Procesare: | Washed |
Această cafea marchează începutul parteneriatului nostru cu Andres Ramirez. Huehuetenango este una dintre regiunile cu cea mai mare creștere din Guatemala și, după prima degustare a acestei cafele spălate, am știut că va deveni una dintre favoritele noastre pentru multe sezoane viitoare.
Ceașca
Cafeaua are un profil echilibrat și ușor de băut. O fermentare relativ lentă în timpul procesării creează profunzime și caracter. Vei simt în ea dulceața ciocolatei și note de nucă de macadamia.
Ferma
Andres este un cultivator de cafea din prima generație, dar, la fel ca mulți din Huehuetenango, cafeaua lui este rodul unui efort de familie.
Înconjurate de păduri dense și munți, plantele de banane și copacii indigeni oferă umbră soiurilor Caturra și Catuai. Cu temperaturi cuprinse între 13-26 de grade Celsius, ferma lor beneficiază de un microclimat mai rece care permite cireșelor de cafea să-și dezvolte lent aroma.