fructe de pădure. caramel.
Origine: | Tolima, Colombia |
Tip prăjire: | Espresso |
Producător: | Elias & Shady Bayter |
Altitudine: | 1450 m |
Varietate: | Caturra |
Procesare: | Washed |
El Vergel este un lot emblematic care scoate foarte bine în evidență caracteristicile terroir-ului columbian. Este o cafea espresso profund dulce cu un caracter dinamic.
Cupa
În ceașcă, aceasta este o cafea columbiană cu o profunzime reală. Înclinată spre dulceață, găsim note plăcute de caramel și vanilie. Nuanțele de fructe de pădure și bubblegum adaugă o complexitate dinamică, cu o aciditate delicată pe final.
Procesul
Cafelele spălate din Columbia fac de mult timp parte din portofoliul The Barn, dar acesta este puțin diferită. Frații Bayter și-au dezvoltat propriul proces hibrid în care cireșele proaspete sunt fermentate pentru o perioadă prelungită înainte de a fi spălate. Acest lucru captează o parte din caracterul prelucrării naturale, păstrând în același timp un profil frumos și curat. La fermă, o instalație de tratare a apei permite reciclarea apei din procesul de spălare și returnarea acesteia în mediul înconjurător.