Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

CABALLERO

75,00 lei

caisă uscată. ciocolată.

Origine:La Paz, Honduras
Tip prăjire:Espresso
Altitudine:1600 m
Varietate:Catuai
Procesare:Washed
  

În peste douăzeci de ani de muncă grea – cu mai multe premii Cup of Excellence pe parcurs – Marysabel și Moises au contribuit la transformarea reputației cafelei din Honduras. Accentul pus pe agricultură sustenabilă și practicile de procesare a făcut Caballero unul dintre cei mai importanți producători din țară.

Ceașca:
Caballero este plin de aromă de caise uscate, ciocolată și caramel.
Are un profil dulce ceea ce o face să se combine perfect cu laptele.

Ferma:
Don Fabio Caballero a moștenit suprafețe mari de pământ în Marcala de la tatăl său, care a fost unul dintre pionierii cultivării cafelei de specialitate în Honduras. După ce a transferat mai întâi o mică parte din pământul lui fiicei sale Marysabel și soțului ei Moises, aceștia s-au extins și acum conduc 17 ferme care formează moșia Caballero. Pe lângă muncă lor sârguincioasă, investițiile uriașe în procesarea și segmentarea lotului a imobilului l-au ajutat pe Caballero să obțină recunoaștere internațională. Marysabel și Moises au lucrat cu campioni barista și experți în cafea pentru a crește continuu calitatea cafelei lor.

Soții Caballero sunt extrem de preocupați de sustenabilitatea ecologică a fermelor lor. O mare parte din energia și concentrarea lor se îndreaptă către îmbunătățirea solului fermelor lor pentru a asigura un mediu de creștere sănătos pentru arbuștii de cafea. Prin urmare, ei produc îngrășământ organic din gunoi de grajd de vacă și de pui amestecat cu pulpă din cireșe de cafea și alte materiale organice. Acesta este folosit împreună cu un îngrășământ mineral pentru a se asigura că plantele de cafea primesc nutrienții de care au nevoie.

La ferme se cultivă și portocale, avocado, flori, banane și alte fructe: pentru a asigura hrană pentru culegători și pentru a crea biodiversitate care să asigure condiții bune de creștere și umbră arborilor de cafea.

Procesul:
Cafeaua Caballero este procesată la Beneficio (moară umedă) din Xinacla.
Culegătorii locali sunt angajați și instruiți pentru să culeagă doar cele mai coapte cireșe. După depulpare, cafelele sunt fermentate uscat timp de 12 ore, apoi spălate în canale pentru a îndepărta orice boabe plutitoare, nedezvoltate. Toată cafeaua este uscată încet pe paturi înălțate. Acest proces clasic de spălare a ajutat la producerea unei cafele dulce, curate, care va satisface toate paletele.

Categorie: Etichetă:
Se actualizează
  • Nu ai niciun produs în coș.
Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul ajunge în stoc. Te rugăm completează adresa de e-mail.