De 3 ani, Ruxandra Neagu (sau Ruxi de la Beans) e Marketing Manager la cafenea. A ajuns aici în 2021, după ce timp de mai mulți ani a venit zilnic la Beans&Dots Cișmigiu pentru cafeaua ei preferată. Așa a și început să lucreze cu ei. „Eram pasionată de cafeaua de specialitate și de clădirea Palatul Universul, astfel că am devenit clientă Beans&Dots încă din primele zile de la deschidere. Îmi plăceau enorm spațiul, povestea din spatele brand-ului și mai ales faptul că veneau cu o cafea în exclusivitate pe piața din România – The Barn Berlin. Lucram deja în industria evenimentelor și în fiecare dimineață veneam la Beans&Dots pentru a-mi lua cafeaua la pachet. Apoi, m-am gândit că mi-ar plăcea chiar să lucrez aici. Am pus o întrebare și acum lucrez aici”, spune Ruxandra azi.
Acum organizează cine private și evenimente corporate în ambele locații Beans&Dots Cișmigiu și Primăverii. Așa că am stat la povești despre ce ar trebui să știm dacă vrem să ne organizăm ziua de naștere, o cină cu prietenii, petrecerea de cununie sau un eveniment cu colegii de la muncă sau partenerii de business.
Ce tipuri de evenimente putem organiza la Beans&Dots?
În principiu, putem să organizăm orice tip de eveniment privat sau corporate, am organizat inclusiv câteva petreceri de cununie și un botez. Dar locațiile sunt destul de împărțite pe tipuri de evenimente. În sala Mezanin de la Cișmigiu se pot organiza în special evenimente de tip conferință, cursuri, lansări de produs, prezentări, training-uri, târguri și chiar sesiuni de yoga și dans. Dar nu excludem și evenimente cu alt specific, mai ales dacă extindem spațiul, ne mutăm (și) în zona de cafenea și obținem o locație care se pretează perfect pentru un eveniment de tip cocktail. În locația din Primăverii putem face evenimente mai elegante, atât private, cât și corporate. În plus, aici intervine partea de bucătărie unde avem Seasonal Kitchen împreună cu Alex Petricean și astfel le putem oferi oaspeților noștri o adevărată experiență gastronomică, fie că vorbim de cine seated, cu un aranjament “pe lung”, cu meniu individual și wine pairing, fie că optăm pentru varianta de tip cocktail cu bufet și long drinks, ceva mai relaxat. Bonus: la pachet, vine locația în sine, care este deosebită, spațiul nostru fiind în incinta MARe – Muzeul de Artă Recentă.
Câți oameni pot participa la un astfel de eveniment?
La Cișmigiu, avem o suprafață de aproximativ 200 mp doar în sala Mezanin. La muzeu, depindem mult și de sezonalitate, pentru că primăvara-toamna avem terasa de care ne putem folosi și mai câștigăm capacitate, dar și ambient. În sezonul rece, la interior, putem acomoda până la 60-70 de persoane pentru evenimente de tip cocktail, iar pentru cele seated avem o capacitate de 40-50 de locuri maxim.
Spuneai că unele companii vor să ofere angajaților sau clienților o experiență gastronomică. E un serviciu pe care îl pot cumpăra by default?
Avem câteva meniuri standard pe care le ofertăm, dar suntem deschiși să le personalizăm în funcție de preferințele clientului (și de cele mai multe ori le personalizăm 🙂 ). Sunt clienți care ne-au cerut un meniu tematic sau care și-au dorit ca Alex Petricean să fie prezent pentru live cooking. Cred că fiecare client este diferit și fiecare eveniment poate fi personaliza.
Care e diferența, din punct de vedere al experienței, între aceste evenimente private și brunch-urile pe care voi le faceți sau cinele care se întâmplă joi și vineri?
În primul rând, faptul că sunt private și atunci ai exclusivitate în spațiu. Nu mai este nimeni, în afară de tine și de invitații tăi. Este un meniu gândit special pentru eveniment. Nu o să avem niciodată un meniu de brunch similar cu cel de la regular nights, similar cu ce facem la evenimentele private.
Care sunt lucrurile pe care pe tine ca organizator te ajută să le știi încă de la început de la mine ca și client?
Data, numărul de persoane, durata, intervalul și tipul de eveniment pe care clientul și-l dorește. Apoi ar fi flow-ul sau cum își imaginează ei că s-ar putea întâmpla evenimentul.
Care sunt câteva lucruri pe care crezi că ar fi bine să le știm înainte să luăm decizia de a organiza un eveniment la voi? Ce avem voie și ce n-avem voie în locație?
O să povestesc despre Beans&Dots Primăverii, pentru că aici avem cele mai multe evenimente. O să încep cu faptul că locația se află într-o zonă rezidențială și atunci nu putem să ne așteptăm la evenimente tip party-uri foarte grandioase. Trebuie să respectăm intimitatea vecinilor noștri. Astfel, poți aduce DJ sau o formație live, dar trebuie să păstrezi un anumit volum. În plus, trebuie să ținem cont că suntem într-un muzeu și că avem programe independente de funcționare. Chiar dacă evenimentul are loc la noi, muzeul își va desfășura activitatea în mod obișnuit.
Însă un lucru frumos la această locație este că poți să oferi, pe lângă experiența de a fi într-un muzeu și de a ține evenimentul acolo, și tururi ghidate în muzeu.
Ne spuneai mai sus că trimiți clienților o ofertă. Ce cuprinde această ofertă?
Locația, propunerile de meniu și băuturi, logistica de eveniment și personalul. Dar suntem deschiși în același timp să preluăm noi cât mai multe elemente, pentru a oferi un serviciu cât mai complet, cum ar fi aranjamentele florale, muzica, diverse elemente de decor sau dacă vor o logistică mai specială pentru servire etc.
E un moment sau un eveniment care a rămas cu tine?
Da. Expoziția Picasso plus câteva evenimente private. O petrecere intimă de cununie, cinele organizate împreuna cu What If Things Go Well și desigur, evenimentele noastre de la început cu guest Chef’s.
Cum îți poți organiza evenimentul la Beans&Dots. Interviu cu Ruxandra Neagu
De 3 ani, Ruxandra Neagu (sau Ruxi de la Beans) e Marketing Manager la cafenea. A ajuns aici în 2021, după ce timp de mai mulți ani a venit zilnic la Beans&Dots Cișmigiu pentru cafeaua ei preferată. Așa a și început să lucreze cu ei. „Eram pasionată de cafeaua de specialitate și de clădirea Palatul Universul, astfel că am devenit clientă Beans&Dots încă din primele zile de la deschidere. Îmi plăceau enorm spațiul, povestea din spatele brand-ului și mai ales faptul că veneau cu o cafea în exclusivitate pe piața din România – The Barn Berlin. Lucram deja în industria evenimentelor și în fiecare dimineață veneam la Beans&Dots pentru a-mi lua cafeaua la pachet. Apoi, m-am gândit că mi-ar plăcea chiar să lucrez aici. Am pus o întrebare și acum lucrez aici”, spune Ruxandra azi.
Ce tipuri de evenimente putem organiza la Beans&Dots?
În principiu, putem să organizăm orice tip de eveniment privat sau corporate, am organizat inclusiv câteva petreceri de cununie și un botez. Dar locațiile sunt destul de împărțite pe tipuri de evenimente. În sala Mezanin de la Cișmigiu se pot organiza în special evenimente de tip conferință, cursuri, lansări de produs, prezentări, training-uri, târguri și chiar sesiuni de yoga și dans. Dar nu excludem și evenimente cu alt specific, mai ales dacă extindem spațiul, ne mutăm (și) în zona de cafenea și obținem o locație care se pretează perfect pentru un eveniment de tip cocktail. În locația din Primăverii putem face evenimente mai elegante, atât private, cât și corporate. În plus, aici intervine partea de bucătărie unde avem Seasonal Kitchen împreună cu Alex Petricean și astfel le putem oferi oaspeților noștri o adevărată experiență gastronomică, fie că vorbim de cine seated, cu un aranjament “pe lung”, cu meniu individual și wine pairing, fie că optăm pentru varianta de tip cocktail cu bufet și long drinks, ceva mai relaxat. Bonus: la pachet, vine locația în sine, care este deosebită, spațiul nostru fiind în incinta MARe – Muzeul de Artă Recentă.
Câți oameni pot participa la un astfel de eveniment?
La Cișmigiu, avem o suprafață de aproximativ 200 mp doar în sala Mezanin. La muzeu, depindem mult și de sezonalitate, pentru că primăvara-toamna avem terasa de care ne putem folosi și mai câștigăm capacitate, dar și ambient. În sezonul rece, la interior, putem acomoda până la 60-70 de persoane pentru evenimente de tip cocktail, iar pentru cele seated avem o capacitate de 40-50 de locuri maxim.
Spuneai că unele companii vor să ofere angajaților sau clienților o experiență gastronomică. E un serviciu pe care îl pot cumpăra by default?
Avem câteva meniuri standard pe care le ofertăm, dar suntem deschiși să le personalizăm în funcție de preferințele clientului (și de cele mai multe ori le personalizăm 🙂 ). Sunt clienți care ne-au cerut un meniu tematic sau care și-au dorit ca Alex Petricean să fie prezent pentru live cooking. Cred că fiecare client este diferit și fiecare eveniment poate fi personaliza.
Care e diferența, din punct de vedere al experienței, între aceste evenimente private și brunch-urile pe care voi le faceți sau cinele care se întâmplă joi și vineri?
În primul rând, faptul că sunt private și atunci ai exclusivitate în spațiu. Nu mai este nimeni, în afară de tine și de invitații tăi. Este un meniu gândit special pentru eveniment. Nu o să avem niciodată un meniu de brunch similar cu cel de la regular nights, similar cu ce facem la evenimentele private.
Care sunt lucrurile pe care pe tine ca organizator te ajută să le știi încă de la început de la mine ca și client?
Data, numărul de persoane, durata, intervalul și tipul de eveniment pe care clientul și-l dorește. Apoi ar fi flow-ul sau cum își imaginează ei că s-ar putea întâmpla evenimentul.
Care sunt câteva lucruri pe care crezi că ar fi bine să le știm înainte să luăm decizia de a organiza un eveniment la voi? Ce avem voie și ce n-avem voie în locație?
O să povestesc despre Beans&Dots Primăverii, pentru că aici avem cele mai multe evenimente. O să încep cu faptul că locația se află într-o zonă rezidențială și atunci nu putem să ne așteptăm la evenimente tip party-uri foarte grandioase. Trebuie să respectăm intimitatea vecinilor noștri. Astfel, poți aduce DJ sau o formație live, dar trebuie să păstrezi un anumit volum. În plus, trebuie să ținem cont că suntem într-un muzeu și că avem programe independente de funcționare. Chiar dacă evenimentul are loc la noi, muzeul își va desfășura activitatea în mod obișnuit.
Însă un lucru frumos la această locație este că poți să oferi, pe lângă experiența de a fi într-un muzeu și de a ține evenimentul acolo, și tururi ghidate în muzeu.
Ne spuneai mai sus că trimiți clienților o ofertă. Ce cuprinde această ofertă?
Locația, propunerile de meniu și băuturi, logistica de eveniment și personalul. Dar suntem deschiși în același timp să preluăm noi cât mai multe elemente, pentru a oferi un serviciu cât mai complet, cum ar fi aranjamentele florale, muzica, diverse elemente de decor sau dacă vor o logistică mai specială pentru servire etc.
E un moment sau un eveniment care a rămas cu tine?
Da. Expoziția Picasso plus câteva evenimente private. O petrecere intimă de cununie, cinele organizate împreuna cu What If Things Go Well și desigur, evenimentele noastre de la început cu guest Chef’s.